Modăultima ora

Vivienne Westwood, pioniera stilului punk. Povestea unei vieţi dedicate modei şi activismului

Este doliu în lumea modei. Mama stilului punk şi regina modei britanice s-a stins din viață la Londra. Vivienne Westwood, a murit înconjurată de familie. Creatoarea de modă care a îmbrăcat formaţii emblematice şi vedete de la Hollywood a lăsat o amprentă inconfundabilă şi un stil neîmblânzit de-a lungul generaţiilor

Designerul şi-a făcut debutul remarcabil pe podiumuri în 1981 cu o colecţie îndrăzneaţă, inspirată din lumea piraţilor. Creaţiile neconvenţionale au devenit semnătura unei generaţii. „Încerc să fac din compania mea un model pentru lucrurile pe care oamenilor le place foarte mult să le cumpere, care îi fac să arate bine, care arată chiar mai bine decât oamenii, atunci când sunt dezbrăcaţi”, spunea Vivenne Westwood, designer.

În magazinul său, în anii ’70, îşi petreceau timpul membrii legendarei formaţii punk Sex Pistols şi Westwood a devenit designerul lor. Peste ani, rebela din fashion s-a transformat în „Regina incontestabilă a modei britanice”. În 1992, a primit medalia Ordinului Imperiului Britanic de la Regina Elisabeta a II-a, iar 14 ani mai târziu a fost desemnată Dame Commander pentru întreaga muncă şi creativitate.

Moda a fost mereu inseparabilă de rolul de activistă. Vivienne Westwood a denunţat ani la rând politicile aberante şi sistemul actual. Schimbările climatice, poluarea și sprijinul pentru fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, au devenit sursă de inspirație.

Soţul lui Vivienne Westwood duce povestea brandului mai departe

În ultimii ani, a îmbrăcat nume mari de la Hollywood, precum Rihanna, Zendaya, Blake Lively sau Anne Hathaway. Cel care îi va duce moştenirea mai departe şi va avea grijă de brandul Westwood este soţul ei, Andreas Kronthaler, mai tânăr cu 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *