ultima ora

”Valul renovării” schimbă la față fosta Stomatologie din Păcii

Sfârșitul săptămânii aduce o nouă veste bună despre clădirea fostei Stomatologii din cartierul Păcii, în proces deplin de transformare în Ambulatoriu de Pediatrie.

Consiliul Județean Sălaj investește aproximativ 1,87 de milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta “Valul Renovării”. Cu acești bani, clădirea va fi eficientizată energetic și, pe lângă reducerea consturilor cu utilitățile la energie, aspectul exterior al clădirii va fi schimbat total.

Proiectul “Eficientizarea energetică a imobilului aflat în proprietatea Județului Sălaj, situat în Municipiul Zalău, str. Păcii” vizează anveloparea clădirii, înlocuirea tâmplăriei, izolarea planșeului și a soclului, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, realizarea sistemului de ventilație/climatizare și instalarea de panouri solare. Potrivit informării administrației județene se estimează că, prin aceste intervenții, consumul anual specific de energie finală pentru încălzire va fi redus cu 73 la sută.

Vestea bună privind obținerea acestor fonduri de către administrația județeană vine la doar câteva zile de când Graiul Sălajului a scris despre lucrările în derulare ale Spitalului Județean de Urgență Zalău de modernizare al interiorului aceleași clădiri. Aici va fi relocat și va funcționa în condiții moderne Ambulatoriul de Pediatrie al unității spitalicești.

Dată în folosință în anul 1973 cu destinația de Centru Stomatologic, clădirea din Păcii a găzduit, ulterior, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău și Dispensarul Bk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *