EconomieGadgetsStyleTechnologie

Țiriac și-a prezentat cea mai nouă mașină din colecție: un Porsche de 200.000 de euro.

Bolidul este inscripționat cu numărul 009 și este personalizat. Mașina este produsă într-un număr limitat de 992 de exemplare.
Citeşte întreaga ştire: Țiriac și-a prezentat cea mai nouă mașină din colecție: un Porsche de 200.000 de euro. „Numai inscripția a costat aproape cât o Dacie”

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, și-a prezentat joi, 2 septembrie, cel mai nou bolid din colecție, în cadrul unui eveniment desfășurat în showroom-ul Porsche din Voluntari. Magnatul are acum și un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Versiunea dedicată colecționarilor este produsă în colaborare cu biroul de personalizare Porsche Exclusive Manufaktur.
Citeşte întreaga ştire: Țiriac și-a prezentat cea mai nouă mașină din colecție: un Porsche de 200.000 de euro. „Numai inscripția a costat aproape cât o Dacie”

Mașina este de culoare vișinie (Cherry Metallic – n.r.), are un motor de 3 litri și dezvoltă 450 de cai putere, având un cuplu de 530 nm, ceea ce îi permite o accelerație puternică. Automobilul de lux are nevoie de doar 4,4 secunde pentru a atinge viteza de 100 km/h. Viteza maximă atinsă este de 304 km/h. Modelul este decapotabil și are elemente de design din anii 50-60, purtând și logo-ul Porsche de pe prima generație a modelului 911, din 1963. Interiorul modelului are un design nostalgic, cu piele în două culori, Bordeaux Roșu și Atacama Bej, scaune din velur și uși tapițate. Plăcuță de aur semnată de președintele Porsche Pe bord există o plăcuță de aur, pe care se află numărul 009/992, care arată că mașina a fost realizată special pentru Țiriac.

Omul de afaceri a spus că plăcuța este semnată de Wolfgang Porsche, acționar și președinte al producătorului auto. Numai inscripția cu „Țiriac Collection” de pe scaune „a costat aproape cât o Dacie”, a spus omul de afaceri. Exemplarul său a parcurs doar 72 de kilometri. Conform lui Țiriac, mașina are etriere negre, ceea ce arată faptul că este ediție limitată, deoarece în mod normal etrierele ar fi roșii. Acesta a glumit, spunând că Ilie Năstase a dorit numărul 006, dar nu are carnet, în vreme ce 007 este numărul agentului secret James Bond din filmele de acțiune. Prețul mașinii pornește de la 190.000 de euro în varianta cea mai ieftină, potrivit site-ului producătorului. Țiriac are peste 200 de mașini în colecția sa. Țiriac a fost importator Porsche în anii 90, până când compania germană a dorit să intre direct pe piață. În continuare, Țiriac este importator pentru mai multe mărci prin compania sa, Țiriac Auto. Aceasta vinde mașini Mercedes, Jaguar, Land Rover, Hyundai, Ford și Mitsubishi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *