ultima ora

Șimleuanul Antal Balogh, judecat la Paris pentru că și-a ucis ginerele

Bărbatul spune că a încercat să își salveze fiica cea mică dintr-o relație periculoasă cu cel care îi fusese cumnat.

Procesul a început marți, la Tribunalul pentru crime din Paris. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Originar din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, Antal Balogh și-a înjunghiat mortal fostul ginere pe o stradă din Paris, în arondismentul 10. Se întâmpla pe 24 iunie 2020. Victima se despărțise de fata cea mare a agresorului, cu care avea trei copii, din pricina unor scandaluri conjugale. Bărbatul ar fi început apoi o relație cu sora mai mică a fostei sale soții, care l-a urmat la Paris. Tatăl a încercat să își convingă mezina să îl abandoneze pe fostul ei cumnat, devenit iubit, care începuse să consume droguri.

Antal Balogh este apărat de un avocat de origine română din Baroul din Paris.

Christian Duță, avocat în Baroul Paris: „A corupt-o pe fata cea mică, care avea 18 ani la început, aproape minoră, când a început corupția asta. Tatăl era disperat, a reușit să o găsească la Paris, fără niciun ajutor, și la momentul regăsirii, uitați ce s-a întâmplat. O lovitură nefericită cu un cuțit la carotidă.”

Mi-a fost teamă că o va ucide și mi-am spus că mi-ar părea rău dacă nu mă duc. Mi-am spus că pot să-l rănesc în picior și să-mi iau fiica. Nu-mi amintesc cum l-am înjunghiat”, a declarat Antal Balogh, în documentele de la dosar.

Familia celui ucis spune că a aflat târziu detaliile crimei, inclusiv că agresorul purta mască, dar și că cei doi – victima și fiica cea mică a agresorului – se aflau la masă pe terasa unei cantine sociale. După atac, tânăra și tatăl ei au venit în țară, și de acolo au plecat în Marea Britanie.

Fratele bărbatului ucis: „Fratele meu nu a luat-o cu forța pe cumnata lui. Ea s-a dus de bună voie la el. Taică-său a mai fost în Belgia după ea, nu a vrut să meargă cu taică-său. A mai căutat-o în Franța. A vrut să rămână cu fratele meu. Nu pot să îmi explic, că el era un vagabond, să zic așa. Nu a ținut-o cu forța lângă el, nu a lovit-o, nu a bruscat-o.”

Polițiștii și procurorii francezi au reconstituit întâmplarea în cele mai mici detalii, dar au stat de vorbă și cu martorii și membrii familiei. Au ajuns la convingerea că au de-a face cu o crimă pasională.

Ordonanța de inculpare a lui Antal Balogh: „Se pare că Antal BALOGH a mers, într-adevăr, la Paris, cu scopul de a-și îndepărta fiica de sub influența lui Romeo; lunile de prezență ale lui Beatrice alături de victimă ar putea, în mod legitim, pentru un tată, să constituie o sursă de îngrijorare valabilă”

Fosta soacră a victimei le-a trimis o scrisoare anchetatorilor de la Paris în care mărturiseşte că:

îl respect și apreciez și astăzi, pentru că a fost și este un tată, partener, iubit, soț extraordinar, pe care îl iubesc și îl respect, pentru că tot ceea ce a făcut, a făcut-o pentru binele familiei noastre” (Sursa Declarația Ecaterinei Ciorba, soția lui Antal Balogh)

Soarta bărbatului din Șimleu Silvaniei va fi decisă de un complet de judecată format din trei magistrați, dar și de verdictul pe care urmează să îl dea cei nouă jurați trași la sorți din rândul parizienilor. Dacă va fi găsit vinovat, Antal Balogh riscă o pedeapsă de maximum 30 de ani. Poate ceva mai blândă dacă instanța va ține cont de circumstanțele tragediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *