ultima ora

Sancțiuni aplicate în weekend de polițiștii jibouani

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Băbeni, este cercetat de polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Jibou pentru că ar fi distrus luneta unui autoturism parcat. Incidentul a avut loc în perioada 24-27 decembrie 2022, în curtea unui imobil din satul Poienița, comuna Băbeni. Prejudiciul total estimat este de 500 de lei.

Tânărul a fost identificat sâmbătă, 14 ianuarie, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor jibouani de prevenire și combatere a activităților ilegale din domeniul silvic, economic și pe linie de pază, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranța publică în rândul comunității locale.

”Polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Jibou continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză, prejudiciul total estimat fiind de 500 de lei”, precizează IPJ Sălaj.

Tot sâmbătă, polițiștii au identificat o femeie de 66 de ani, din localitatea Stupini, județul Sălaj, bănuită de comiterea infracțiunii de furt. La sfârșitul lunii noiembrie 2022, în jurul orei 10.00, în timp ce se afla în incinta unui magazin din Jibou, profitând de neatenția unei femei de 56 de ani, i-ar fi sustras acesteia un portmoneu cu acte, carduri de sănătate și aproximativ 70 de lei, cauzând un prejudiciu total estimat la 100 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști de la cea în cauză și restituit proprietarei.

Zeci de amenzi, în câteva ore

În cadrul acțiunii preventive din zilele de sâmbătă și duminică, au fost implicați 37 de polițiști de la Poliția Orașului Jibou, de la Serviciul de Ordine Publică, de la Secția nr.3 Poliție Rurală Jibou, de la Serviciul Rutier, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Au fost legitimate 183 de persoane, au fost verificate 134 de autovehicule, 20 de societăți comerciale și 5 obiective asigurate cu pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, din care 46 la Codul Rutier, 4 pe linia transportului de material lemnos, 4 pentru nerespectarea obligației agenților economici de a utiliza case de marcat electronice, 5 pe linia pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 11 pe linia sancţionării faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 2 pentru alte acte normative, valoarea totală a amenzilor fiind de 105.505 lei.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 101 conducători de autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *