Rafael Nadal, felicitat din tribune de Regele Spaniei. Actori celebri, Roland Garros 2022

Rafael Nadal și-a confirmat renumele de „regele zgurei” și a scris duminică o nouă pagină de istorie cucerind al 14-lea său trofeu la Roland Garros. Martori în tribune la această performanță au fost chiar fețe regale autentice, dar și celebrități.  La final, spaniolul a fost felicitat din tribune de însuși Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, dar și de prințul moștenitor al Norvegiei.

Rafael Nadal, numărul 5 mondial, la cei 36 de ani ai săi abia împliniți, a câştigat duminică turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, trecând fără probleme, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-0, de norvegianul Casper Ruud (nr. 8 ATP), care, la 23 de ani, a fost prezent în premieră în ultimul act al unei competiţii de o asemenea anvergură.

În finala disputată duminică pe arena Philippe Chatrier de la Roland Garros, campionul iberic nu i-a lăsat nicio şansă adversarului său, care, de altfel, se antrenează la academia lui Rafael Nadal  din 2018. Nadal a fost cel care a dominat ostilităţile de la un capăt la altul, adjudecându-şi victoria după 2 ore şi 18 minute de joc, sub privirile regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, prezent în tribune. Și Casper Ruud a avut susținători regali în tribune, în persoana prințului moștenitor al Coroanei norvegiene și a soției acestuia. Actorii Hugh Grant, împreună cu soția sa Anna Elisabet Eberstein, Michael Douglas, Sienna Miller și Oli Green au fost în tribune la finala de la Roland Garros 2022. La final, Nadal a fost felicitat de fețele regale, care s-au întins, din tribune, ca să dea mâna cu regele absolut al arenei de la Roland Garros.

Rafael Nadal este tenismenul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie: 22. El s-a distanțat astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de titluri majore.

Rafael Nadal: Nu știu ce îmi rezervă viitorul, dar am de gând să lupt

„Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul, dar am de gând să lupt pentru a reveni cât mai mulţi ani posibil”, a spus spaniolul pe terenul central de la Roland Garros, ţinând în mână Cupa Muschetarilor, al doilea său trofeu major cucerit în acest sezon, după cel de la Australian Open.

Campionul spaniol suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular – sau scafoidul tarsian -, denumită şi sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă „cronică şi incurabilă”, din cauza căreia el fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august. Durerile erau prea puternice. El a revenit însă în circuit la începutul anului şi a reuşit să cucerească al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, în luna ianuarie la Melbourne.

„Este greu să descriu ceea ce simt. Este incredibil să fii aici la 36 de ani şi să câştigi cel mai important turneu din carieră”, a mărturisit Nadal, care sugerase anterior că aceasta ar putea fi ultima sa participare la Roland Garros, relatează agenția spaniolă EFE, preluată de Agerpres.

Nadal a ţinut să mulţumească echipei sale pentru munca depusă şi pentru susţinerea primită din partea familiei. „Fără voi, m-aş fi retras din sport cu mult timp în urmă”, le-a transmis el.

Adversarul său din finală, Casper Ruud, a mărturisit că acum ştie cum este să joci împotriva lui Nadal într-o finală. „Am avut ocazia să joc o finală împotriva ta, nu e uşor, astăzi am văzut asta, dar nu sunt prima victimă, au mai fost şi altele înainte”, a spus glumind tânărul Ruud, care și el a ajuns la o performanță istorică pentru tenisul norvegian. „Cel mai important lucru este să-l felicit pe Rafa pentru cea de-a paisprezecea victorie. Vreau să mulţumesc echipei sale şi familiei sale care m-au primit (la Academia lui Nadal) şi care m-au învăţat multe. Sper că vei continua să străluceşti mulţi ani de acum înainte” i-a urat norvegianul „regelului zgurei”.

Casper Ruud se antrenează la Academia lui Rafael Nadal din septembrie 2018, iar acest lucru l-a ajutat să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri (66 cu cel de duminică) şi cele mai multe titluri (7) pe zgură, începând din 2020.

Premierul Spaniei: Cel mai bun tenisman din istorie este spaniol

Premierul spaniol Pedro Sanchez l-a felicitat duminică pe compatriotul său Rafael Nadal pentru câştigarea celui de-al 14-lea său trofeu la turneul de tenis de la Roland Garros, informează EFE. „Cel mai bun tenisman din istorie se numeşte Rafa Nadal, este spaniol şi tocmai a câştigat al 14-lea său Roland Garros”, a scris Sanchez într-un mesaj postat pe Twitter. „Felicitări, Rafa”, a adăugat el.

„Regele Soare”, cum îl numeşte cotidianul L’Equipe pe Nadal, și-a trecut în palmares al 92-lea titlu la simplu în circuitul profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *