ultima oraUltimele Știri

Proprietarii mașinilor înmatriculate pot primi prin curier cărțile de identitate rapid

Registrul Auto Român (RAR) a implementat serviciul de transmitere prin curier a cărților de identitate ale autovehiculelor înmatriculate.

Prin urmare, proprietarii autovehiculelor care solicită RAR eliberarea cărții de identitate a vehicului (CIV) nu mai sunt nevoiți să revină la ghișeu pentru a ridica documentul. Aceștia pot solicita trimiterea actului la o adresa indicată, prin curier.

Potrivit RAR, persoanele care solicită eliberarea CIV pot opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

Pentru a putea primi CIV-ul la adresa indicată, cei interesați nu trebuie să plătească o taxă suplimentară impusă de RAR, ci doar taxa de curierat.

Aceasta se plătește direct la curier la primirea CIV-ului.

Cei ce vor să scape de drumuri suplimentare la RAR sau trebuie doar să menționeze pe cererea de activitate pe care o completează faptul că doresc primirea CIV prin curier și, pentru asta, vor trebui să scaneze, cu un telefon mobil, un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Facilitatea este disponibilă la toate reprezentanțele RAR din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *