Afaceriultima ora

Primirea României în Schengen. Victor Negrescu, ales vicepreședinte PES

Partidul Socialiștilor Europeni și-a ales zilele trecute noua conducere. Printre vicepreședinții care vor conduce destinul socialiștilor europeni se regăsește, pentru prima dată în istoria PES, și un român – europarlamentarul din Alba, Victor Negrescu.

Europarlamentarul Serghei Stanișev și-a încheiat mandatul de președinte al socialiștilor europeni, cu o prezență mare obținută de social-democrați în Consiliul European, în Comisia Europeană, dar și pe agenda Uniunii Europene. Noul președinte al PES a fost ales Stefan Löfven, fost prim-ministru al Suediei, care a subliniat în discursul său nevoia de a întări stânga politică în Europa

Președintele Ciolacu a ținut să mulțumească public socialiștilor pentru sprijinul oferit României pentru aderarea la spațiul Schengen, prin adoptarea unei Rezoluții în acest sens.

”Le mulțumesc colegilor din familia noastră europeană pentru adoptarea Rezoluției prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spațiul Schengen. Aceasta demonstrează, încă o dată, principiul de bază a social-democrației europene, acela de a pune cetățenii pe primul loc. PSD privește aderarea la spațiul Schengen nu ca pe un act strict politic.

Credem că este vorba mai degrabă de faptul că țara noastră își câștigă pe merit un statut care poate avea ca efecte concrete îmbunătățirea vieții românilor și șanse mai mari pentru firmele din România.

Mărirea flexibilității pe piața europeană a muncii, cu beneficii inclusiv pentru lucrătorii români care doresc să muncească în străinătate, consolidarea avantajul competitiv în transportul rutier, creșterea sectorului turismului, dezvoltarea firmelor românești care fac export, bunurile din România ajungând mai repede și mai ieftin pe piețele Europei, semnal puternic pentru investitori străini care își vor muta mai repede afacerile în România.

Toate acestea pot contribui semnificativ atât la creșterea economică, cât și la diminuarea deficitului comercial la bunuri, una dintre cele mai mari vulnerabilități ale economiei românești din acest moment”, a transmis Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *