EconomieGadgetsTechnologieUltimele Știri

Primăria Hereclean, investiţii importante: Grădiniţă nouă în Guruslău şi în Panic

Administraţia locală condusă de Dobrai Francisc acordă o atenţie sporită elevilor şi preşcolarilor din comună şi are în derulare două proiecte prin care se construiesc grădiniţe moderne în Guruslău şi în Panic. La grădiniţa din Guruslău, lucrările sunt avansate, în timp ce la Panic există un proiect depus la CNI aflat pe lista de sinteză, astfel că lucrările ar putea începe în lunile următoare

Copiii sunt viitorul comunităţii, iar administraţia locală din Hereclean şi-a propus să acorde o atenţie sporită elevilor şi preşcolarilor. Dovadă stau investiţiile pe care Primăria Hereclean le-a făcut în educaţie, atât în anii trecuţi, cât şi în prezent. Primăria a demarat două proiecte prin care în comună se construiesc  grădiniţe moderne, în satul Guruslău, dar şi în Panic.

Pentru grădiniţa din Panic, proiectul a fost depus la Compania Naţională de Investiţii şi se află pe lista de sinteză, în timp ce proiectul pentru construirea grădiniţei din Guruslău este în plină derulare.Construcţia clădirii a început în primăvară şi deja şantierul este avansat, astfel că grădiniţa este ridicată în roşu.Urmează să se lucreze la acoperiş, după care în interiorul clădirii, iar dacă  lucrurile decurg bine, acest proiect ar putea fi finalizat până la sfârşitul anului.

Grădiniţa se construieşte pe locul vechii clădiri, care a fost demolată. Va fi o grădiniţă modernă, cu patru săli, care va fi dotată la standarde europene, astfel că cei aproximativ 40 de copii vor avea parte de cele mai bune condiţii.

Grădiniţa din Guruslău se construieşte din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, având o valoare de aproximativ 1,3 milioane lei.

Tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Primăria Hereclean a reabilitat şi modernizat  şcoala cu clasele I – VIII din Dioşod, investiţie ce s-a finalizat anul trecut.

Cu bani de la bugetul local, Primăria Hereclean a demarat o investiţie la şcoala din Hereclean, unde se vor schimba centralele termice. Administraţia locală a alocat aproximativ 50.000 de lei, urmând să fie montate centrale moderne.

Tot la şcoala din Hereclean, anul trecut Primăria a făcut lucrări de împrejmuire a curţii, cu bani de la bugetul local.