FEATUREDSport

Ministerul Sportului se zgârcește să dea bani pentru premierea sportivilor sălăjeni

Sportivii de top ai Sălajului nu vor putea fi recompensați, anul acesta, de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Deși instituția a cerut, în repetate rânduri, fonduri de la ministerul de resort, solicitările au rămas fără ecou.

Mai mult, DJST Sălaj avea în plan să organizeze, luna aceasta, Gala Sportului Sălăjean 2022, un eveniment dedicat celor mai buni sportivi și antrenori ai județului. Doar că Ministerul Sportului nu a alocat fondurile necesare.

“Din păcate, fondurile necesare pentru premiere, adică cei 10.000 lei pe care DJST Sălaj îi primea în fiecare an începând din anul 1990, nu au mai fost alocate de către Minister pentru organizarea galei sportului. Este pentru prima dată după 30 de ani când nu se primesc fonduri pentru premierea celor mai buni sportivi.

După câte știu, situația nu este singulară la nivel național, peste 30 de DJST-uri din țară nu organizează gala sportului, motivul fiind, desigur, lipsa fondurilor pentru a premia sportivii și antrenorii.

Noi am solicitat ministerului suma de 10.000 lei pentru premierea sportivilor pentru anul 2022 și 15.000 lei pentru a organiza <Gala celor mai buni sportivi și antrenori din Sălaj în ultimii 30 de ani>, dar, din păcate pentru județul Sălaj, nu s-a primit niciun leu din cei 25.000 lei solicitati prin adrese oficiale pe parcusul anului 2022.

În consecință, în lipsa fondurilor, suntem în imposibilitatea de a organiza atât premierea sportivilor pe anul 2022, cât și Gala sportului sălăjean din ultimii 30 de ani”, a declarat, pentru Graiul Sălajului, Adrian Fărcaș, director executiv al DJST Sălaj.

După ce Ministerul Sportului a întors spatele campionilor sălăjeni, Direcția pentru Sport și Tineret a încercat să obțină sponsorizări din mediul privat. Însă, situația economică incertă și problemele cu care se confruntă mediul economic s-au materializat, în acest caz, într-un șir de refuzuri.

“Având în vedere faptul că am aflat în ultimele zile că nu vom primi bani pentru premiere, am încercat să obțin, pe ultima sută de metri, sponsorizări pentru a organiza, totuși, festivitatea, dar răspunsul din partea a cel puțin zece mari firme private din județul Sălaj a fost unul negativ”, a explicat Adrian Fărcaș.

Cu toate acestea, conducerea DJST Sălaj speră că lucrurile vor reintra pe un făgaș normal de anul viitor și transmite felicitări sportivilor care au adus acasă premii și distincții valoroase de la competițiile la care ne-au reprezentat cu cinste.

“După doi ani de pandemie, în care lucrurile au mers cum au mers, și anul 2022 a fost unul dificil din punct de vedere financiar pentru instituția noastră dar speram că, în anul care urmează, se vor regla toate aceste probleme.

Aș dori, totuși, în ciuda faptului că nu vom premia sportivii și antrenorii, să-i felicit pentru rezultatele foarte bune obținute în anul 2022 și să le mulțumesc pentru faptul că ne-au făcut să fim mândri că suntem sălăjeni”, spune Adrian Fărcaș, director executiv al DJST Sălaj.

Cine sunt cei mai buni sportivi ai Sălajului în 2022:

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sălaj a întocmit, la final de an, clasamentele celor celor mai buni sportivi ai județului în anul 2022.

Clasament Sporturi Olimpice 2022

1. Patrick Boldut – tenis – ACS Sergiu Carp Tennis Club Zalau, antrenor Sergiu Carp

1.Diana Tanasescu – box – CSM Zalau, antrenor Adrian Poputea

 1. Paul Magdas – box – CSM Zalau, antrenor Ioan Dragos
 2. Eric Verdes – tenis – Transilvania Tenis Club Zalau, antrenor Adrian Cruciat

Laureați:

 • George Prodan – lupte libere – CSS Zalau, antrenor Gheorghe Panc
 • Maria Csiki – atletism – CSS Zalau, antrenor Nelian Ianchis
 • Hidigan Margareta – box – CSM Zalau, antrenor Adrian Poputea
 • Maria Satmari – box – CSM Zalau, antrenor Adrian Poputea
 • Bogdan Cuceu – tenis – ACS Bogdan Cuceu Tennis Club, antrenor Bogdan Cuceu
 • David Anton – box – SCM Zalau, antrenor Virgil Meleg
 • Ionut Gabriel Cuibus & Cristian Goron – judo – SCM Zalau – antrenor Ionut Gabriel Cuibus
 • Sebastian Pocola – lupte libere – CSS Zalau, antrenor Gheorghe Panc
 • David Rus – lupte libere – CSM Zalau, antrenor Cristian Crisan.

Clasament Sporturi Neolimpice 2022

 1. Ilena Benescu – karate traditional, CS Terra Kid Zalau, antrenor Cristian Duta
 2. Cristian Duta – karate traditional, CS Terra Kid Zalau, antrenor Cristian Duta
 3. Vlad Popescu – karate traditional, CS Terra Kid Zalau, antrenor Cristian Duta 3.Darius Goron – karate traditional, CS Danisan Zalau, antrenor Dan Lucian Chis

Laureați:

Andrei Chis – karate traditional, CS Danisan Zalau, antrenor Dan Lucian Chis

Samuel Benta – karate traditional, CS Danisan Zalau, antrenor Dan Lucian Chis

Antonia Iacob – karate traditional, CS Terra Kid Zalau, antrenor Cristian Duta

Zoltan Nemeti – karate traditional, SCM Zalau, antrenor Calin Marincas

George Gavrilut – karate traditional, SCM Zalau, antrenor Calin Marincas

Ayana Nistor – karate traditional, CS Cristian Dojo Zalau, antrenor Cristian Boldut

Celia Stejeran – karate traditional, CS Cristian Dojo Zalau, antrenor Cristian Boldut.

Sursa Ziarul de Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *