EconomieFemaleSănătateSport

La aproape 102 de ani, un veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a vaccinat anti-COVID

În vârstă de 101 de ani, Ion Procopie, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial și președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Moinești, s-a prezentat la centrul de vaccinare Complex Servicii Moinești senin și încrezător pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

„Ion Procopie, cel mai respectat, iubit și cunoscut veteran de război de pe Valea Tazlăului, s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că este un adevărat luptător, un erou și, mai ales, un model de viață pentru toate generațiile. Este un om cu o viață de poveste. O poveste grea și plină de încercări, care l-au călit și l-au modelat”, scriu autoritățile pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Fiu de preot, Ion Procopie s-a născut în data de 5 decembrie 1919, în comuna Solonț de lângă Moinești.

Cele mai dificile momente din viața de ostaș a colonelului Ion Procopie au fost cele trăite, pe viu, în cele mai grele lupte duse de Armata României pe Frontul de Vest, în drumul spre eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei. Aici a luptat, a fost rănit, a îndurat ororile unui război absurd, a rezistat și, cel mai important, a învins.

„Este un model de patriotism, curaj, tenacitate, corectitudine și bunătate. Un model pentru noi și pentru cei ce vor veni. Vă mulțumim! Sunteți un adevărat exemplu pentru noi!”, mai scrie pe pagina de Vacinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *