Granturi de cel mult 100.000 de euro pentru digitalizarea IMM-urilor

Antreprenorii români pot primi, prin PNRR, granturi în valoare de până la o sută de mii de euro pentru digitalizarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Programul, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, beneficiază de o alocare de 347,5 milioane de euro și este destinat firmelor reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, care se încadrează în categoria de IMM și au sediul social în România.

Lansarea Ghidului va avea loc în 15 decembrie, iar cei interesați vor putea depune proiectele în perioada 1 februarie 2023 – 30 martie 2023. Evaluarea proiectelor se va face în perioada 1 aprilie 2023 – 31 mai 2023. Prima etapă de semnare a contractelor va fi în 30 iunie, iar cea de-a doua etapă în 31 august 2023.

Apelul este unul competitiv și va sprijini următoarele tipuri de acțiuni: achiziții de hardware TIC; achiziții de echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale; dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation; achiziții de tehnologii blockchain; achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality; achiziționare website de prezentare; achiziția de servicii de tip cloud și IoT; instruirea personalului care va utiliza echipamentele TIC; consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *