Afaceriultima ora

Fostul președinte de la Volei Municipal Zalău, trimis în judecată, alături de soția sa

Soții Coța sunt acuzați de procurori de obținere ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit de graveși spălare de bani

Fostul președinte al clubului ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța, a fost trimis în judecată, alături de soția sa, Daniela Coța, acționar al clubului, ambii fiind acuzați de obținere ilegală de fonduri, cu consecințe deosebit de grave, și spălare de bani.

“S-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților C.V.M. și C.G.D. pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri care a produs consecințe deosebit de grave în formă continuată (29 de acte materiale) (…) și spălare de bani (…) (transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri).

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că înculpații, în perioada iulie 2017- martie 2020 în calitate de reprezentanți ai ACS Volei Municipal Zalău, au prezentat UAT Municipiul Zalău un număr de 29 de deconturi prin care au solicitat sume de bani cu titlu de indemnizații pentru contractele de activitate sportivă, înscrisurile depuse fiind false ori, după caz, inexacte sau incomplete, fapta având ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 2.422.243 lei, din care suma de 2.373.791 de lei a fost ulterior însușită de către inculpați.

De asemenea, s-a reținut în sarcina inculpaților faptul că, în perioada de referință, pentru a disimula și ascunde proveniența ilicită a sumelor de bani, au transferat în conturile ACS Volei Municipal Zalău suma de 1.171.317,87 lei cu titlu de împrumut acordat clubului, activitate urmată de retragerea sumei de 881.498,27 cu titlu de restituire împrumut.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj, competent material și teritorial să judece cauza în primă instanță”, au precizat, cu puțin timp în urmă, procurorii sălăjeni.

Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

 În data de 22 mai 2020, Vasile Coța, în calitate de președinte al clubului Volei Municipal Zalău și soția sa, Daniela Coța, acționar al clubului, fost viceprimar al municipiului Zalău, au fost reținuți pentru 24 de ore, apoi arestați preventiv pentru 30 de zile, după o serie de percheziții domiciliare efectuate de procurori, fiind acuzați de infracțiuni economice. Curtea de Apel Cluj a desființat ulterior sentința instanței sălăjene și a dispus măsura arestului la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *