ultima ora

Femeie din Crișeni, prinsă cu 9 kilograme de petarde

Luni, 12 decembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au identificat o femeie de 26 de ani, din comuna Crișeni, care deținea fără drept, 9 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F3 și F2, pe care le-ar fi achiziționat online.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Conform prevederilor legale, deținerea articolelor din categoria celor de mai sus este interzisă publicului larg, cu excepția persoanelor care au calitatea de pirotehnician autorizat.

Reamintim că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an.

Potrivit polițiștilor sălăjeni, sunt interzise deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 și F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniști, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Polițiștii atrag atenția că vor acționa, în continuare, pentru combaterea comerțului ilegal cu articole pirotehnice, dar și a folosirii ilegale a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *