Technologieultima ora

Elon Musk ne cere părerea:Ar trebui să rămân sau să plec din funcția de șef al Twitter?

Elon Musk a adăugat că „va respecta rezultatele acestui sondaj”.

După ce a implementat o schimbare de politică fără precedent, Elon Musk a apelat duminică pe Twitter la un sondaj, pentru a-și întreba urmăritorii dacă ar trebui să demisioneze din funcția de director executiv al companiei.

„Ar trebui să renunț din funcția de șef al Twitter?” a întrebat el, adăugând că „va respecta rezultatele acestui sondaj”. La ora scrierii acestui articol, opțiunea „Da” este lider cu 57.5%.

Votul vine după ce Twitter a anunțat o schimbare majoră a regulilor, ce interzice efectiv utilizatorilor să se conecteze la platforme concurente, inclusiv Facebook, Instagram, Mastodon și Truth Social al lui Donald Trump. Cu noua sa politică „promovarea platformelor sociale alternative”, Twitter a spus că va șterge postările care includ link-uri către acele site-uri web.

Ce face Musk cu Twitter

De asemenea, a avertizat utilizatorii împotriva încercării de a ocoli interdicția și a spus că utilizatorii care comit aceste “infracțiuni” ar putea fi supuși suspendărilor permanente. În câteva ore, compania a suspendat pentru scurt timp contul lui Paul Graham, fondatorul Y Combinator și un susținător timpuriu al preluării Twitter de către Musk, după ce acesta și-a exprimat frustrarea față de noua politică.

Este de remarcat că Musk a spus deja că intenționează să predea operațiunile de zi cu zi ale Twitter altcuiva. De fapt, el și-a luat acest angajament sub jurământ.

„Sincer, nu vreau să fiu directorul general al vreunei companii”, a declarat el în instanță luna trecută.

Un vot public nu va schimba asta, dar i-ar putea îngenunchea egoul. În plus, în tweet-ul lui Musk nu se spune că acesta se confruntă cu presiuni intense din partea investitorilor Tesla pentru a-și întoarce atenția asupra producătorului de automobile. De la preluarea Twitter de către Musk, la sfârșitul lunii octombrie, valoarea acțiunilor Tesla a scăzut brusc. Numai în decembrie, a scăzut cu 22 la sută. Toate acestea i-au determinat pe unii dintre cei mai înfocați susținători ai lui Musk să se întoarcă împotriva miliardarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *