ultima ora

Dosar penal și ordin de protecție pentru un bărbat de 81 de ani care și-a agresat soția

Sâmbătă, 10 decembrie, la ora 11.06, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au fost sesizați, prin apel la 112, că în localitatea Plopiș are loc un scandal în familie.

Ajunși la fața locului, polițiștii au aplanat conflictul și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 81 de ani, din Plopiș, după ce, în urma verificărilor efectuate, au constatat că acesta a manifestat un comportament agresiv față de soția sa.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente.

Polițiștii sălăjeni vă sfătuiesc să sesizați prin apel 112 actele de violență domestică, să cereți sprijin și ajutor!

“Violenţa domestică reprezintă un tipar de comportament folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener apropiat, intim. Se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări cu acțiuni care influențează o altă persoană. Acestea includ orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănesc sau umilesc pe cineva. Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex”, spun reprezentanții IPJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *