FEATUREDSportultima ora

Consilierii liberali, cu ochii pe SCM Zalău 2022

Consilierii locali liberali au atras atenția, încă o dată, asupra utilizării responsabile a banului public la clubul SCM Zalău.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 25 august, s-a aflat un proiect de hotărâre privind transmiterea în gestiunea şi evidenţa contabilă a Clubului sportiv „Sport Club Municipal Zalău ” a unor bunuri, reprezentând mijloace fixe şi obiecte de inventar. Același proiect stabilește, de asemenea, ca jumătate din sumele încasate cu titlu de chirie pentru spațiile imobilului Hostel Stadion, dat cu puțin timp în urmă în folosința SCM Zalău, să rămână în conturile clubului.

“Aceste venituri suplimentare ar fi bine să ducă la diminuarea sau chiar eliminarea suplimentărilor repetate ale bugetului clubului din partea autorității locale. De asemenea, sperăm ca și performanțele echipelor clubului să fie cel puțin pe măsura investițiilor primăriei în SCM Zalău, de altfel, unele foarte consistente”, a afirmat consilierul PNL Mihaela Mureșan.

În luna iulie, s-au preluat din gestiunea Clubului Sportiv Municipal Zalău mijloace fixe şi obiecte de inventar, care se predau acum în gestiunea şi evidenţa contabilă a Clubului sportiv „Sport Club Municipal Zalău“.

Concret, este vorba de mobilier în valoare de 6.589,38 Iei şi obiecte de inventar în valoare de 204.683,98 Iei (perdele, saltele, noptiere, lenjerii de pat, oglinzi, scaune, televizoare, frigidere, etc).

Tarifele practicate la Hostel Stadion, clasificat la nivel de trei stele, sunt între 100 și 150 de lei (camere cu două sau cu trei paturi), respectiv 80 lei/pat/zi, la etajele 1 și 2, care au fost modernizate, în timp ce la etajele 3 și 4 tarifele sunt de 70 de lei pe zi pentru o cameră și 40 lei/zi/pat.

Pentru acţiuni organizate de Federaţiile Sportive Naţionale, de Ministerul Tineretului și Sportului și/sau de instituţiile subordonate, de structuri sportive, de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, de Agenţia Naţională Antidoping, de Institutul Național de Medicină Sportivă, de structuri sportive școlare cu personalitate juridică, tariful este de 35 lei/zi/pat.

Din sumele astfel încasate, clubul sportiv păstrează 50 la sută, iar diferența intră în bugetul local.

SCM Zalău, aflat în subordinea Consiliului Local Zalău, a fost înfiinţat în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *