ultima ora

Brazi, de cumpărat de la ocoalele silvice

Direcția Silvică Sălaj a primit aprobare de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pentru a valorifica în această perioadă 1.461 de pomi de Crăciun.

Sălăjenii interesați să achiziționeze un brad sau un molid născut și crescut în pădurile locale se pot adresa ocoalelor silvice zonale sau pădurarilor.

Viorel Mihiș, directorul Direcției Silvice Sălaj, a precizat că, din cei 1461 de pomi de Crăciuni aprobați pentru valorificare în acest an, 950 sunt din specia brad, iar restul, molid și alte rășinoase.

Prețurile minimale de valorificare a brazilor din pădurile Sălajului sunt cuprinse între 25 lei (pentru un brad cu înălțimea de 0,70-1,30 metri) și 35 de lei (pentru un brad cu înălțimea între 2 și 3 metri), în timp ce prețul la molid începe de la 15 lei și poate ajunge la 25 de lei, în funcție de înălțime.

La acest preț, se pot adăuga costuri pentru transport, manipulare, depozitare. etc. Se pot onora și comenzi speciale pentru brazi peste 3 metri înălțime, însă trebuie aprobate de comitetul director al Direcției Silvice și prețul va porni de la minim 25 de lei/ metru.

Romsilva a subliniat și faptul că recoltarea pomilor se va face NUMAI în cazul în care există cereri, evitându-se recoltarea fără a fi asigurată desfacerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *