Avertismentul unui specialist: Bitcoin se va prăbuși și ar putea ajunge la 10.000 de dolari

Cea mai puternică criptomonedă din lume se află în mijlocul unei căderi și ar putea ajunge până la 10.000 de dolari, avertizează Scott Minerd, președintele Guggenheim Investments, companie care gestionează active de peste 245 miliarde de dolari, într-un interviu CNBC.

„Când mă uit la istoria criptomonedei și la locul în care ne aflăm, cred că este probabilă o cădere ce ar putea însemna o scădere de 70 – 80 % până la 10.000 – 15.000 de dolari,” spune Minerd, citat de Mediafax.

Bitcoin se tranzacţionează în prezent la aproximativ 33.300 de dolari, cu aproximativ 50% sub valorile record de peste 60.000 de dolari pe care le-a atins acum trei luni. Scăderea preţurilor a fost determinată de o serie de factori: creşterea controlului pe state precum China l-au impus pieţei de criptomonede, impactul asupra mediului al minatului de criptomonede şi îngrijorările că activul în general nu deţine nicio valoare inerentă.

„Nu m-aş grăbi să cumpăr Bitcoin şi nu văd niciun motiv să-l deţin chiar acum”, a declarat Minerd pentru CNBC.

Poziţia actuală a lui Minerd este cu atât mai interesantă cu cât în trecut a fost un fan al criptomonedei. În decembrie, el a declarat pentru Bloomberg News că ar trebui să coste „aproximativ 400.000 de dolari”.

Dar, în mai, Minerd a scris pe Twitter că criptomonedea a devenit o bulă speculativă similară celei din secolul al XVII-lea care implică preţuri exagerate pentru bulbii de lalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *