Afaceriultima ora

ANL din Dumbrava sunt gata. Chiriașii se pot muta în 2023

La finele săptămânii trecute, reprezentanții Agenției Naționale de Locuințe a demarat procedura de recepție la fializarea lucrărilor pentru cele două blocuri de locuințe ANL construite în Dumbrava Nord.

Așa cum au anunțat reprezentanții municipalității, în perioada următoare vor fi finalizate lucrările utilitare în zonă – racordarea la apă și canalizare, racordare la gaze naturale și energie electrică, drumuri și parcări, iar chiriașii celor 100 de noi apartamente ANL vor intra în posesia locuințelor la începutul anului viitor.

”În cursul zilei de 15 dececmbrie 2022 a fost declanșată procedura de recepție la terminarea lucrărilor de către ANL, împreuna cu reprezentanți ai municipiului Zalău, Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Inspectoratului pentru situații de Urgență Sălaj. A fost verificată în teren investiția și modul de realizare a celor două blocuri, obținerea tuturor avizelor care au fost solicitate la autorizarea lucrărilor precum și finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare și sistematizarea acestora. După obținerea avizelor și acordurilor, completarea cărții tehnice cu toate certificatele de conformitate, procesele verbale de calitate și procesele verbale de punere în funcțiune a instalațiilor, se va finaliza recepția la terminarea lucrărilor, urmând ca aceste apartamente să fie atribuite familiilor tinere”, se precizează în informarea de presă a Primăriei Zalău.

Investiția ”Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Sălaj, municipiul Zalău, cartier Dumbrava Nord, etapa I”, a fost realizată prin Agenția Naționala de Locuințe (ANL) la solicitarea Municipiului Zalău în baza protocolului de colaborare între Ministerul Apărării Naționale și Municipiul Zalău. S-au construit două blocuri de locuințe, unul de 6 etaje, cu 20 de apartamente, și unul cu 10 etaje, cu 80 de apartamente.

Din bugetul municipalității a fost aprobată de consilierii locali suma necesară realizării lucrărilor tehnico-edilitare și tot consilierii locali au aprobat și lista persoanelor care vor primi locuință ANL, în baza cererilor depuse și a Regulamentului de atribuire a unei chirii în aceste blocuri.

În acest moment, în Zalău, sunt date în folosință 15 blocuri de locuințe ANL, cu un total de 224 de apartamente, cu una sau două camere, iar cele 100 de noi apartamente finalizate acum va crește patrimoniul ANL la 324 de apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *