ultima ora

Acțiune tip Blitz în Zalău – zeci de taximetriști amendați de Poliție

Miercuri, 8 noiembrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 10.00, polițiști Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au acționat în municipiul Zalău, în cadrul operațiunii Roadpol Truck & Bus, desfășurată la nivel național.

În cadrul operațiunii Truck & Bus, polițiștii verifică, printre altele, starea tehnică a vehiculelor, respectarea limitelor de greutate și dimensiuni, dacă încărcătura este asigurată corespunzător, respectarea orelor de condus și odihnă, precum și corectitudinea operării tahografelor.

De asemenea, joi, 9 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, tot în municipiul Zalău, polițiști Biroului Rutier și cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane.

Activitățile polițiștilor au vizat verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane de către operatorul de transport şi de către conducătorul auto și prevenirea conducerii sub influența alcoolului a unor astfel de vehicule.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 92 de persoane, au verificat 80 de autovehicule, din care 25 destinate transportului de persoane în regim de taxi, fiind testați cu aparatul etilotest toți conducătorii auto verificați.

Astfel, în urma testărilor, nu a fost depistat niciun conducător de autovehicul destinat transportului de persoane care să fi consumat alcool, înainte să se urce la volan sau în timp ce efectua transport de persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 potrivit prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și șapte pentru nereguli constatate în ceea ce privește transportul în regim de taxi, cu amenzi în valoare totală de 3.335 de lei.

Polițiștii sălăjeni continuă, zilnic, acțiunile în trafic. Se acţionează cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Sălaj, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și a altor abateri de la normele rutiere, care pot genera accidente de circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *