FEATUREDSport

2,4 milioane de lei pentru activități nonprofit de interes județean

Administrația sălăjeană și-a propus să aloce anul acesta un buget total de 2,4 milioane de lei pentru acordarea de finanțări nerambursabile unor activități nonprofit de interes județean. Pe domenii de interes, către asistență socială vor merge 1.850.000 lei, iar pentru activități sportive, tineret-recreative și culturale, 550.000 lei.

Derularea la nivelul Județului Sălaj a activităților nonprofit de interes general presupune o categorie
largă de activități, pornind de la activitățile organizațiilor neguvernamentale pentru tineret, educație sau
protecția mediului, activitățile unităților de cult și a cluburilor sportive sau a organizațiilor acreditate pe
programe de protecție socială.
Prin acordarea acestor finanțări nerambursabile din bugetul propriu, Consiliul Județean sprijină organizațiile neguvernamentale, asociații sau fundații, și unitățile de cult religioase în derularea de acțiuni cu caracter specific domeniilor social, tineret, sport, recreativ.

Atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate
în acest sens.
Suma totală propusă pentru finanțare pentru anul 2023, în cunatum de 2,4 milioane de lei, va fi supusă la vot în cadrul ședinței Consiliului Județean de vineri, 27 ianuarie.

Conform prevederilor legale, autoritățile stabilesc un program anual propriu pentru acordarea de finanțări nerambursabile, care se publică în Monitorul Oficial al României în cel mult 30 de zile de la aprobarea bugetului propriu al autorității finanțatoare.

Anul trecut, Consiliul Județean a alocat, cu aceeași destinație, suma de 2,05 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei au fost pentru activități nonprofit de interes județean în domeniul asistenței sociale, iar diferența de 550.000 de lei pentru activități sportive, de tineret, recreative și culturale.

Suma acordată în 2022 a fost suplimentată cu 200.000 de lei comparativ cu 2021, în timp ce suma propusă pentru 2023 este cu 350.000 lei mai mare decât anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *